Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çiftçilere yeni gelir kapısı oluşturmak amacıyla "Makro Mantarlar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği" konulu uygulamalı eğitim verdi. Eğitimin ardından ekimi yapılan kayın mantarlarının bir ay içinde olgunlaşacağı belirtildi.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, seminer öncesinde yaptığı konuşmada, mantar ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinin, çiftçiler için yeni bir gelir kapısı olduğunu söyledi.
Mantar yetiştiriciliği konusunda farkındalık oluşturma çabalarına bir yenisini daha eklediklerini kaydeden Baca, "Sosyal ormancılık kapsamında süregelen çalışmalarımıza mantar yetiştiriciliği konusunda farkındalık oluşturma ve yeni bir gelir kapısı aralayarak yöre insanının yaşam kalitesinin yükseltilmesini hedeflemekteyiz. Makro mantar yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitim alan personelimiz, bu bilgilerini uygulamaya aktarmak amacıyla Erdemli ilçesinde çiftçilerle buluştu. Mersin genelinde, vatandaşlara gelir getirici özellik taşıması amacıyla ilk kez Erdemli ilçesinde mantar yetiştiriciliği eğitimi vermeye başladık. Bu mantarlar vatandaşımıza gelir kapısı olacak" diye konuştu.
Orman Dışı Ürünler Şube Müdürü Gökhan Şener, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ve Tömük İşletme Şefi Serhan Kumaş, mantar yetiştiriciliği konusunda çiftçilere bilgi verdi.