İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 5 ilçede 21 gölete sazan yavrusu bıraktı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer Silivri ve Şile'de toplam 21 gölete 937 bin sazan yavrusu bıraktı.
İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için su ürünleri kaynaklarını balıklandırmaya devam ediyor.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu tesislerinde üretilen sazan balığı yavruları, Arnavutköy'de Terkos Gölü-Balaban, Terkos Gölü-Durusu, Sazlıdere Baraj Gölü ve Yeniköy Gölü'ne 108 bin, Beykoz'da Cumhuriyet Göleti, İshaklı Göleti, Mahmutşevketpaşa Göleti ve Bozhane-Göllü Göleti'ne 42 bin, Sarıyer'de Kısırkaya Göleti, Zekeriyaköy Göleti ve Rumelifeneri itfaiye yolu üzerindeki gölete 9 bin adet, Silivri'de Çayırdere Göleti, Küçüksinekli Göleti, Sayalar Göleti, Değirmenköy Göleti, Gümüşyaka Göleti 445 bin, Şile'de Ömerli Baraj Gölü, Darlık Baraj Gölü, Karamandere-Saklıgöl, Kervansaray Göleti ve Oruçoğlu Göleti'ne 333 bin adet toplam 937 bin adet olmak üzere 21 gölete salındı.
Balıklandırma programı töreni, İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personelinin katılımıyla Beykoz Cumhuriyet Göleti'ne 25 bin adet sazan balığı yavrusunun bırakılmasıyla gerçekleşti.
"Toplamda 2 milyon 24 bin adet sazan balığını iç sularımızla buluşturmuş olacağız"
Törende konuşan Karaca, amaçlarının iç sulardaki balık popülasyonunu artırmak ve bölgede yaşayan vatandaşların, amatör balıkçılık ile uğraşan kişilerin balıkları kaliteli, ucuz protein kaynağı olarak kullanması olduğunu belirtti.
Balıklandırma faaliyetlerinin 5 yıldır standart olarak yürüttüklerini aktaran Karaca, şunları kaydetti:
"Bugün atacağımız 937 bin sazan yavrusuyla beraber toplamda 2 milyon 24 bin adet sazan balığını iç sularımızla buluşturmuş olacağız. Bu çok önemli, çok değerli sonuçlarını da görüyoruz. Sadece atmakla kalmıyoruz, arkasından kontrollerini de yapıyoruz. Çiftçilerimiz, o bölgedeki amatör balıkçılar, muhtarlarımız çok güzel sonuçlar alındığını, hatta 30 kiloya varan sazan balıklarını da gördüklerini bize belirttiler. Bugün Beykoz Cumhuriyet köyünde bu gölete 25 bin adet bırakacağız. Arnavutköy, Silivri ve Şile, Beykoz ve Sarıyer ilçelerimizde 21 adet gölete attığımız sazan balıklarıyla beraber popülasyona ciddi oranda katkı sağlayacağız. Ekolojik dengeyi de bir nevi sağlamış olacağız."
İstanbul
sazan
balıklandırma
Ahmet yavuz karaca
tarım orman
üretim
su ürünleri