Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde organik tarımın geliştirilmesi amacıyla 'Organik Tarım Çalıştayı' düzenlendi.
Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde organik tarımın geliştirilmesi amacıyla Gökçeada’da “Organik Tarım Çalıştayı” düzenlendi.
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen çalıştaya Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İyi Tarım ve Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaaslan, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanı Mehmet Lokman Ramazanoğlu, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Canan Öztokat Kuzucu, Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Strateji Geliştirme Başkanlığı temsilcileri, İl ve İlçe Müdürlüğü personeli, Gökçeada ve Bozcaada kooperatif başkanları, sektör temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.
Açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayın ilk gününde Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İyi Tarım ve Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaaslan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel Gökçeada ve Bozcaada’da uygulanan organik tarım faaliyetlerine vurgu yaparak çalıştayın her iki ada için uygulanacak olan projelere ve hedeflere ışık tutacağını belirttiler.
İlk gün yapılan sunumlardan sonra, Gökçeada ve Bozcaada’nın önder sektör temsilcileri ile birlikte adaların mevcut durumu, sorunları ve organik tarımın güçlendirilmesi için fikirler alınarak değerlendirildi.
Çalıştay kapsamında ikinci gün üreticilere yönelik bir panel düzenlendi. İki oturumdan oluşan panelde ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Canan Öztokat Kuzucu oturum başkanlığını yaptı. İlk oturumda organik hayvancılık ve pazarlama konularına değinildi ve panelist olarak Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanı Mehmet Lokman Ramazanoğlu, Prof. Dr. Melih Yavuz ve Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden Dr. Hülya Hanoğlu sunum yaptılar. İkinci oturumda Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Gülay Beşirli ve Emre Bilen, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden Erhan Solak, ÇOMÜ Ziraat Fakültesinden Dr. Seçkin Kaya organik sebze, organik bağcılık ve organik zeytin konuları anlatıldı. Üreticilerle birlikte ortak projeler oluşturmak için görüşmeler yapıldı. Oturumlar sonunda çalıştaya katılım yapan Bakanlık temsilcileri ve hocalarla beraber bir çalıştay sonuç raporu hazırlandı.