Gençler ‘Gıda Okuryazarlığı’ projesi için toplandı

15 October Tuesday, 2024
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ‘Gıda Okuryazarlığı’ projesi için Ankara’da bir araya gelen gençleri ağırladı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, gençlerin Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarıyla ilgili bilgi sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı.
Gençler ‘Gıda Okuryazarlığı’ projesi için toplandı
Gençler Erasmus projesi için bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığının proje ortakları arasında olduğu Gıda Okuryazarlığı projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren öğrenciler Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığını ziyaret etti.

Katılımcılara Başkanlığın faaliyetlerini anlatan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, “Gençlerin yararına olacak işlerde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Gençlerin ilgisini Bakanlık faaliyetlerine çekecek projeler geliştirdiklerini kaydeden Başkan Çolakoğlu, “Onların duygu düşünce dünyalarına hitap edecek, onların ilgilerini bu Bakanlığın çalışma alanlarına çekebilecek yol ve yöntemleri kullanmalıyız. Gençler sanatı seviyor. O zaman fotoğraf yarışmasıyla gençlerin dikkatlerini buraya çekelim. Onların gözünden tarımı anlatalım.” dedi.

Gıda konusunun hassasiyetine dikkat çeken Başkan Çolakoğlu, bu alanda kullanılacak bir yazılım üzerinde çalıştıklarını belirterek; “Gıda Okuryazarlığı projesini; Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, Eğitim ve Kariyer Planlama Derneği, Mardin Artuklu Üniversitesi, ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı, Avusturya ve Belçika iş ortaklığıyla, güç birliğiyle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunun sonunda elde edeceğimiz bir yazılım ve bu yazılımla biz vatandaşlarımızın, Avusturya ve Belçika vatandaşlarının gıda okuryazarlığı konusunda daha çabuk, çok daha etkili bilgiye ulaşabilmesi için bir yazılım geliştirmeyi düşünüyoruz. Bu yazılımı da insanların hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Bu anlamda Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzle iş birliği yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Samimi bir sohbet havasında tamamlanan görüşmede Başkan Çolakoğlu, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. 

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının birimlerini de gezme fırsatı bulan öğrenciler hediye takdiminin ardından kurumdan ayrıldı.
gıda okuryazarlığı ab erasmus proje yazılım genç öğrenci eydb tarım ve orman