Geleneksel kermes Gazze’ye yardım için yapıldı

17 October Thursday, 2024
Devlet Su İşleri Vakfı’nın geleneksel olarak düzenlediği kermes kapılarını açtı. İhtiyaç sahipleri için düzenlenen kermes bu yıl gelirinin bir kısmını Filistin’e gönderecek. Kermesin açılışına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “Bu anlamlı faaliyeti icra eden bütün arkadaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.
Geleneksel kermes Gazze’ye yardım için yapıldı
Devlet Su İşleri Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen kermes başladı.

Kermeste bu yıl toplanan para ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra İsrail tarafından bombalanan Filistin’deki halka da ulaştırılacak.

Açış konuşması yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin Filistin’in yanında yer alarak gösterdiği duruşun önemine dikkat çekti. “7 Ekim'den bu yana Gazze'de yapılan soykırımı hepimiz maalesef büyük bir acıyla takip ediyor. Bu konuda bütün dünyaya sadece dur diyen bunun bir katliam olduğunu bir soykırım olduğunu haykıran tek bir ülke tek bir lider var o da Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan.” dedi.

İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı demeden katliam yaptığını vurgulayan Bakan Yumaklı “DSİ vakfımızın ve bakanlık çalışanlarımızın Gazze’deki insanlık dramına göstermiş olduğu bu samimi ilgi için tekrardan teşekkür ediyorum. Yapmış oldukları diğer faaliyetler için de kutluyorum. Gerçekten bugün burada tarihe bir not düşelim. Bakanlığımızın şeref sayfasına bugün yapılan güzel işlerden birisi olarak kaydolmuş olsun. Gayretlerimizin ve gayretlerinizin hep birlikte daim olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Aynı zamanda vakfın da başkanı olan Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta konuşmasında vakfın üniversite öğrencilerine burs verdiğini belirtti. Genel Müdür Balta, yaşlı ya da huzur evi için de arazinin hazır olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yumaklı ve protokol üyeleri kermeste yer alan 26 DSİ Bölge Müdürlüklerinin sergilerini gezdi. Kermese katılanlar sergilenen yöresel ürünleri inceledi.

Kermes 19 Ekim’e kadar DSİ Genel Müdürlüğünde ziyaretçilerini ağırlayacak.
tarım orman bakan İbrahim yumaklı dsi kermes vakıf Gazze dayanışma filistin