Memleketi Nallıhanda kurduğu fabrikada 150 kadın işçiye istihdam sağlayan işadamı Ertunç Güngör, köyden kente göçün bitmesi gerektiğini söyledi.
Haber: Özcan KAHYA – Kamera: Altay TÜRÜNG
Ankara’nın Nallıhan ilçesinde kurulan tiftik işleme ve yün yıkama fabrikası, 150 kadın işçiye istihdam imkânı sağladı.
Memleketi Nallıhan’da kurduğu fabrikada 150 kadın işçiye istihdam sağlayan İşadamı Ertunç Güngör, köyden kente göçün bitmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye’de en büyük sıkıntının köyden kente göç olduğunu hatırlatan işletme sahibi Ertunç Güngör,"Yeni nesil artık hayvancılık yapmayı düşünmüyor, 1000 lira maaşla güvenlik görevlisi olup hayatını idame ettirmeyi düşünüyor. Nallıhan’ın köylerle birlikte nüfusu 50-55 bin civarındaydı. Ama şu anda bu nüfus 25 bine düştü. O gençlerimiz hayvancılığa yatırım yaparlarsa daha fazla para kazanabilirler" diye konuştu.
3 senedir yün yıkama fabrikasında çalışan Nevin Akça ise, çalışma şartlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hayat standardının yükseldiğine vurgu yapan Akça, "Burada yün işliyor, yünü inceliğine kalınlığına göre ayırıyoruz. Sonra fabrikanın yıkama bölümüne gidiyor. Burada çalışarak aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Çocuklarımızı daha iyi imkânlarda okutuyoruz. Onların daha iyi yaşamasını sağlıyoruz" dedi.
Çalışmayı ve üretmeyi sevdiğini anlatan Akça, ilçelerinde böyle bir kuruluşun olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.