Et ve Balık Kurumu’nun yeni yapısı sektörü umutlandırdı

04 June Tuesday, 2013
Et ve Balık Kurumu’nun adının Et ve Süt Kurumu olarak değiştirilerek müdahale kurumuna dönüştürülecek olması sektörde umutları artırdı.
Et ve Balık Kurumu’nun yeni yapısı sektörü umutlandırdı

Et ve Balık Kurumu'nun adının Et ve Süt Kurumu olarak değiştirilerek statü değişikliği ile müdahale kurumuna dönüştürülecek olması hayvancılık sektöründe heyecan yarattı.

Güneydoğu'daki yetiştiriciler, müdahale kurumunun sektöre istikrar getirerek, hayvancılığın gelişmesinin önündeki en büyük engeli kaldıracağı görüşünü taşıyor.

Devletin hayvancılık sektöründe Avrupa Birliği ve ABD'de olduğu gibi gerektiğinde müdahale alımları yoluyla piyasaya girip istikrarı sağlayacağı uygulama üreticilerin şimdiden yüzünü güldürdü.

Et ve Balık Kurumu'nun adının Et ve Süt Kurumu olarak değiştirilmesine dair Bakanlar Kurulu kararının geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yapılacak statü değişikliği ile müdahale kurumunun faaliyete geçmesini bekleyen yetiştiriciler, müdahale kurumunun bölgede hayvancılığın gelişmesinin önündeki en büyük engeli de kaldıracağı görüşünü taşıyor.

Türkiye Damızlık Manda Yetiştiricileri Merkezi Genel Başkanı ve Diyarbakır Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz konuyla ilgili olarak "Et ve Süt Müdahale Kurumu'nun faaliyete geçecek olması bölgede hayvancılığın yeniden gelişmesine yönelik ümitlerimizi artırdı" dedi.

"Bölgede Hayvancılığın Yeniden Canlanacağını Düşünüyoruz"

Yılmaz, yaptığı açıklamada Et ve Balık Kurumu'nun adının Et ve Süt Kurumu olarak değiştirilmesinin sektör ve ülke açısından çok faydalı olacağını söyledi.

Yılmaz, bölgede tarım ve hayvancılığın başlıca geçim kaynağı olduğunu, bu nedenle bölgede tarım ve hayvancılığın vazgeçilemez bir sektör haline geldiğini ifade ederek, sektörde çözüm bekleyen sıkıntıların kurumun faaliyete geçmesiyle sona ereceğine inandıklarını belirtti.

Müdahale kurumundaki amacın et ve süt piyasasını üretici ve tüketici lehine dengelemek olduğuna dikkati çeken Yılmaz yetiştiricilerin bugüne kadar ürettiği etin veya sütün fiyatını belirleme şansının hiç olmadığını ve sanayicilerin kendi kapılarına hiç gelmediklerini belirtti. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:"Biz sanayicinin kapısına gidiyor ve ürünümüze ne fiyat biçilirse ona razı olmak durumunda kalıyorduk. Kurumun müdahalesi ile emeğimizin karşılığını alabileceğimizi düşünüyoruz. Üretici artık önünü görebilecek."