Erzurum'da 4 bin 60 dönümde 122 bin ağaç dikildi

10 October Thursday, 2024
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 3 farklı yerde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Palandöken’deki etkinliğe katılan Vali Mustafa Çiftçi, etkinlikler kapsamında toplam 4 bin 60 dönüm alanda 122 bin fidanın toprakla buluşacağını söyledi.
Erzurum'da 4 bin 60 dönümde 122 bin ağaç dikildi
Erzurum'da üç farklı yerde toplam 4 bin 60 dönümde 122 bin ağaç toprakla buluştu.

Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan dikimlere Vali Mustafa Çiftçi’nin yanı sıra pek çok vatandaş katıldı.

Palandöken’deki etkinlikte konuşan Vali Çiftçi, Erzurum'un yüzde 12'sinin ormanlık alanlardan yani yeşil vatandan oluştuğunu söyledi. Vali Çiftçi, konuşmasının devamında "480 bin hektarlık tarım alanlarımız, 287 bin hektarlık orman varlığımız var. İlimizin kabaca arazi kullanım oranlarına baktığımız zaman böyle bir tablo ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla Orman Bölge Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol gereği iki bin altı yüz elli dönümlük bu alanda fidan dikme etkinliğini gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Aşkale'de de benzer bir etkinlik var. Orada da 69 hektar alan ağaçlandırılacak. Horasan'da da 72 dekarlık bir alan var. Toplamda 406 hektar yani 4 bin 60 dönüm alanda 122 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Böylece ilimizin, ülkemizin yeşil vatanına da bir katkıda bulunmuş olacağız. Biz bu vatanı atalarımızdan miras olarak almadık, atalarımızın bir emaneti olarak aldık. Dolayısıyla bu emaneti de en azından olduğu gibi muhafaza etmek veya daha iyisiyle bizden sonraki nesillere devretmek gibi bir mükellefiyetimiz var." dedi.

Vali Çiftçi ve beraberindeki protokol daha sonra fidan dikip can suyu verdi.
 
orman erzurum fidan dikim palandöken