Adana'da 33 Elazığlı çiftçiye ''Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri'' eğitimi verildi.
10. Kalkınma Programı Planı kapsamında, Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı çerçevesindeElazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün organize ettiği eğitim, Adana Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeverildi.
Ziraat Mühendisi Mustafa Çınar tarafından; tarımda suyun kullanımı ve önemi, dünyanın ve ülkemizin su kaynakları, ülkemizde tarım suyunun kullanılması ve gelecekte suyun nasıl kullanılabileceği, suyun güvenliği, doğru toprağa doğru bitki, doğru bitkiye etkin ve verimli sulama konularında teorik dersler; toprak, su ve yaprak numunesinin alınması gibi pratik uygulamalar yapıldı. Ziraat Mühendisi Emin Tepeli tarafından; toprak bitki, bitki su, su toprak ve toprak bitki ilişkisi, toprağın özellikleri, bitki çeşitliliği konuları işlendi.
Ziraat Mühendisi Yakup Gökalp tarafından; damla sulama çeşitleri sulamanın önemi ve zamanlı damla sulama yöntemi yapılışı ve önemi gelecekte damla sulama ihtiyacı, damla sulamanın faydaları, sulama kolaylığı. Ziraat Mühendisi Hüseyin Sarıtaş tarafından yağmurlama sulama sistemi, yağmurlama sulama yönteminin uygulanabileceği alanlar ve bitki çeşitleri. Yağmurlama sisteminin diğer sulama yöntemlerine göre üstünlükleri yağmurlama yöntemini kısıtlayan etmenler, yağmurlama sulama yönteminin unsurları konuları anlatıldı.
Kurs, eğitimin 3. gününde toprak, yaprak, su numunesi alma, damla sulama yapılmış narenciye bahçelerini ve plastik boru, sulama sistemlerini üreten fabrikaya teknik gezi ile son buldu.
Düzenlenen teknik gezinin ardından Elazığlı çiftçilere katılım belgeleri verildi.