Düzceli arıcılara ana arı ve arı kolonisi desteği

17 May Friday, 2024
Düzce’de “Kaynaşlı Kestane Ormanlarında Arıcılık Projesi" bütün hızıyla sürüyor. Proje kapsamında Kaynaşlı’daki arıcılara ana arı ve arı kolonisi desteği verildi. Yüzde 75’i hibe olan desteklerden 2'si kadın 30 arıcı yararlanmaya hak kazandı.
Düzceli arıcılara ana arı ve arı kolonisi desteği
Düzce'de 2’si kadın 30 arıcıya ana arı ve arı kolonisi desteğinde bulunuldu.“Kaynaşlı Kestane Ormanlarında Arıcılık Projesi" kapsamında yapılan ve yüzde 75’i hibe olan destekleme için tören düzenlendi.

Programda konuşan Vali Selçuk Aslan, arıcılığın Düzce için önemli olduğunu belirterek, "Floramız, coğrafyamız oldukça arıcılığa elverişli. Yaklaşık 2 bin 492 kilometrekarelik coğrafyamızın yüzde 60'ı neredeyse orman arazisine sahip. Bu yüzde 60'lık oranın yüzde 10'u da kestane ormanlarından oluşmaktadır. Kestane balının kıymetini anlatmaya, izaha gerek yok, oldukça talep görmekte." dedi.

Aslan, Düzce'de Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı 792 üretici ve 52 bin civarında kovan bulunduğuna dikkati çekerek, yıllık bal üretiminin 412 ton olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, ana arı ve arı kolonisi dağıtımı gerçekleştirildi.
destek arı düzce tarım