Doğanın mucizesine hijyenik dokunuş

10 December Tuesday, 2024
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Kadının Eli, Doğanın Mucizesi” projesini hayata geçirdi. Çalışma kapsamında kadın üreticilere verilen desteklerle süt üretiminde hijyen ve kalite standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Hijyen eğitimi alan kadınlar proje kapsamında düzenlenen yarışmada da kıyasıya yarıştı. Süt hijyenini en iyi öğrenen kadın yetiştiricilere çeşitli hediyeler verildi.
Doğanın mucizesine hijyenik dokunuş
Haber: Denizli İl Enformasyon

Bilinçli üretim için eğitim aldılar, bilgileriyle yarıştılar.

Ege Bölgesi’nin önemli süt üretim merkezlerinden Denizli’de kalite standartlarını artırmak amacıyla kadın üreticilere yönelik eğitim programı düzenlendi.

“Kadının Eli, Doğanın Mucizesi” Projesi kapsamında eğitim alan kadınlar düzenlenen törende bilgileriyle yarıştı, ödüllerini aldı.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun törende yaptığı konuşmada güvenilir gıda temininde sütün temel besinlerden biri olduğunu söyledi. Verimli üretimde eğitimin önemine dikkat çeken Vali Coşkun; “Üretim hacmi olarak tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’nin önde gelen illerindeniz. Bugün eğitimi verilen süt üretimi ile de Ege bölgesinde öne çıkan illerdeniz. Tüketicilere güvenli gıdanın ulaştırılması anlamında biliyorsunuz süt en temel besin maddelerinden birisi, bu tür eğitimlerin önemi çok fazladır. Öncelikle sizlere bu eğitime katıldığınız için çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Sizlerin emeği ile çalışkanlığı ile biz ilimizde üretimi artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, hayvancılığı güçlendirecek destekler verdiklerini belirterek: “Ege bölgesi olarak en fazla süt toplama merkezi ilimizde bulunmaktadır. Bu nedenle ilimiz hem kendi bölgesinde, hem de diğer illere çiğ süt tedariki sağlayan önemli bir konumda yer almaktadır. Bu kapsamda; ilimizde uygulanacak olan hayvancılık projelerinin daha verimli hale gelebilmesi amacıyla, ekonomik ve iş verimliliği yönünden uygulanabilir hayvancılık tesislerinin kurulabilmesi, var olan hayvancılık işletmelerinin daha karlı hale gelmesi ve ekonomik gelirlerinin artması için, hayvancılık yetiştiriciliğinde en önemli unsur olan kadın üreticilerimizin gerek yetiştiricilik gerekse süt üretimi konusunda eğitimi bizim en önemli önceliğimizdir. Kırsal kesimde ailelerin çoğu aile işletmesi şeklinde çiftçilik ve hayvancılık yapmaktadır. Özellikle de kadınlarımız bir taraftan ailelerinin günlük işlerini yapmakta, çocuklarını yetiştirmeye çalışmakta, diğer taraftan tarla ve bahçe işlerinde çalışarak üretime katkı sağlamaktadırlar. İlimizde süt sağım işi kırsal alanda hayatın tüm yükünü çeken kadınlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu vesileyle bu etkinliğe katılan ve süt hayvancılığında tüm emekleriyle katkıda bulunan kadın yetiştiricilerimize, üreticilerimize sağladıkları özverili katkılarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Tören yarışmada dereceye giren kadın üreticilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

“Kadının Eli, Doğanın Mucizesi” Projesi kapsamında İl Müdürlüğü personeli Denizli’nin beş ilçesinde 314 kadın üreticiye süt hijyeni eğitimi verdi.
denizli süt hijyen kadın çiftçi eğitim destek proje hayvancılık tarım ve orman