Diyarbakır'da Sulamadaki Enerji İhtiyacı Güneş Enerji Santrali ile Sağlanacak

13 February Friday, 2015
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki üreticileri tarımsal sulamadaki enerji ihtiyacını güneş enerjisinden temin etmeye yönlendirmek için Diyarbakır'da ''güneş tarlası'' oluşturuldu.
Diyarbakır'da Sulamadaki Enerji İhtiyacı Güneş Enerji Santrali ile Sağlanacak

GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi güneş enerjisi potansiyeline dikkati çekmek ve çiftçileri alternatif enerji kaynaklarının kullanımına yöneltmek amacıyla 3 dekarlık tarım dışı alanda Güneş Enerji Santrali kurdu. 250 kwp gücündeki santralde güneşten elde edilen enerjiyle kurumun enerji ihtiyacının yüzde 61'i karşılanacak.

GAPUTAEM Müdür Vekili Mehdi Sümerli ,kurum olarak kırsal alanda yaşayan vatandaşların yaşam standardını ve refah düzeyini yükseltmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan sağlanan hibeyle güneş tarlasının oluşturulduğunu dile getiren Sümerli, 250 kwp gücündeki santralin yaklaşık 6 yılda maliyeti tutarında enerji üreteceğini kaydetti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ziraat Odaları Diyarbakır Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, yörede tarımsal sulamanın çoğunlukla elektrik enerjisi kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtti.