Denizli'de ''İyi Tarım Uygulamaları'' kapsamında Çameli İlçesinde anason ve lavanta üretimi yapan 33 üreticiye törenle sertifikaları verildi.
FAO tarafından, "tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler" olarak tanımlanan "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında Denizli'nin Çameli İlçesinde anason ve lavanta üretimi yapan 33 üreticiye sertifika verildi.
Sertifika törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, Çameli İlçe Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ve üreticiler katıldı.
Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Dünya'nın artık ilaç kalıntısından, kimyasaldan uzak ürünlere ulaşmak için sürdürülebilir tarım modelleri olan "İyi Tarım ve Organik Tarım Uygulamalarına" yöneliyor ve buna önem veriyor. Siz üreticilerinde üretimin her aşaması kayıt altında, izlenebilirliği tarladan sofraya, temiz ve sağlıklı ürünleri tüketiciye sunan, sürdürülebilir ve sertifikalı üretime olanak sağlayan, tarımda modern bir sistem olan İyi Tarım ve Organik Tarım Uygulamalarına önem vererek tüketicinin ihtiyacına cevap vermelisiniz dedi. Denizli'de iyi tarım uygulamalarının yapıldığı alan son 5 yılda yüzde 6 bin 800 artarak 173 bin dekara ve iyi tarım uygulamaları yapan kişi sayısı 4880 kişiye ulaşmıştır.
Programda il müdürlüğü teknik personeli tarafından lavanta yetiştiriciliği ve yayla seracılığı konularında sunumlar yapıldı. "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında, Çameli İlçesinde anason ve lavanta üretimi yapan, Çameli Ziraat Odası çatısında oluşturulan gruba dahil 33 üreticiye törenle sertifikaları verildi.