Denetimlerle güvenli kurban güvenli bayram

14 June Friday, 2024
Tarım ve Orman teşkilatı Kurban Bayramı öncesi yoğun mesaisine devam ediyor. Denizli ve Çankırı’da satış yerlerinde hayvanlar denetlendi, kesim yerleri hijyen yönünden bayrama hazırlandı.
Denetimlerle güvenli kurban güvenli bayram
Haber: Denizli İl Enformasyon

Denetimler aralıksız sürüyor, vatandaş kurbanını güvenle kesiyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvan sevkiyatından kesime kadar her alanda denetim ve bilgilendirme yapıyor.

Başta yol kontrolleri olmak üzere il genelinde denetim sayıları arttırıldı. İlçe Müdürlüklerinde Kurban Bayramı süresince nöbetçi veteriner hekim görevlendirdi. Denizli’de, Denizli Ticaret Borsasına ait, Canlı Hayvan Pazarında ve il genelinde her türlü idari ve fenni tedbirlerin alınması sağlandı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Merkezefendi İlçesinde bulunan Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında incelemelerde bulundu. Çınar, hayvan kontrolleri sırasında yetiştiricilerin dertlerini dinleyerek onlara yardımcı oldu.

Vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken sağlıklı hayvan almalarını sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyleyen İl Müdürü Şakir Çınar, “İlimiz genelinde alınan tedbirlerle halkımızın sağlıklı ve güven içerisinde kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için her türlü çalışma yapılıyor.” dedi.

Çınar, Kurbanlık alırken sağlıklı, besili ve kulak küpesi bulunan hayvanların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, veteriner sağlık raporuna, hayvan pasaportuna ve nakil belgesine sahip Tarım ve Orman Bakanlığı hayvan bilgi sistemine kayıtlı olan hayvanların seçilmesinin önemini anlattı. Ayrıca, hastalık riskini azaltmak amacıyla zayıf, hasta, gebe veya yeni doğum yapmış hayvanların kurbanlık olarak tercih edilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları ve yetiştiricileri bilgilendirdi. Bu sayede, hem hayvan sağlığının korunması hem de halkın güvenli bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirmesine yardımcı olundu. Bu önlemlerle birlikte, yetiştiricilerin dertlerini dinleyerek onlara destek olunduğunu da belirtti.

Kurban kesiminde de hijyen ve sağlık kurallarına uyulması gerektiğini belirten Çınar, gerekli tedbirleri aldıklarını sözlerine ekledi.

Çankırı hayvan pazarında denetim ve bilgilendirme bir arada

Haber: Çankırı İl Enformasyon

Çankırı Kurban pazarında kontrol ve bilgilendirme bir arada.

Kurban Bayramı öncesi aralıksız mesai yapan Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri öncelikle kurbanlık hayvan satış yerlerinde denetim yaptı.

İl Müdürü Hüseyin Düzgün, kurban satışından kesimine güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlamak için tüm tedbirleri aldıklarını belirterek: “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ekiplerimiz tarafından denetim kontrol ve bilgilendirmelerin devam etmektedir. Kurban Bayramı boyunca İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde nöbetçi veteriner hekimlerimiz bulunacaktır. Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan “Tarım Cebimde” mobil uygulaması sayesinde vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarının küpe numaralarını girerek tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi gibi bilgilere kolayca ulaşabileceklerdir. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı şimdiden kutlar, hayırlı bayramlar dilerim” dedi.
kurban bayram kurbanlık hayvan denetim sağlık hijyen kesim denizli çankırı tarım ve orman