Çukurcalı üreticilere fide desteği dağıtıldı

10 May Friday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri Hakkâri’de arazileri yeşertiyor. Çukurca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün başlattığı çalışma kapsamında üreticilere fide desteği sağlandı. Bölgede sürdürülebilir tarıma katkı yapmak amacıyla dağıtılan 29 bin fide, bitkisel üretimde verimi arttıracak.
Çukurcalı üreticilere fide desteği dağıtıldı
Fide desteğiyle üretim canlanıyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yüzde 75 hibeyle çiftçilere 29 bin fide dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan TAKE projeleri kapsamında yüzde 75 oranında hibe ile hazırlanan ve kabul edilen "TAKE ile Üreten Hakkari Projesi” kapsamında Van Tarım Kredi Kooperatifi tarafından temin edilen fidelerin dağıtımı törenle yapıldı. Vali Ali Çelik, yaptığı konuşmada, sürdürülebilir gıda arzını yakalamak için tarımsal üretimin önemli olduğunu söyledi.

Çiftçilik ve tarımsal üretimin insanlığın vazgeçilmez üretimi olarak görüldüğünü ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Çukurca'nın daha güzel bir gıda arzına kavuşması için tarımın niteliksel ve niceliksel yönünü artırmamız gerekiyor. Hakkâri’mizi daha ileriye götürecek projelerimize devam edeceğiz. Dağıtılacak 29 bin fidenin, en güzel şekilde yetiştirilip en iyi şekilde değerlendirileceğine yürekten inanıyorum. Verimli arazilerimizi, sonuç alacağımız ürünlerimize ayıracağız. Çukurca, sadece Hakkâri’nin değil Türkiye'mizin en verimli topraklarına sahip bereketli bir ilçemiz. Bu bereketli topraklarımızı, en iyi şekilde değerlendirmek, siz çiftçilerimizin elinde. Hakkâri’mizin ekonomisine ne değer katabilirsek onun gayreti içerisinde olacağız ve her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız."

"TAKE İle Üreten Hakkâri Projesi" kapsamında Çukurca ilçesinde 115 erkek ve 7 kadın üreticiye toplamda 29 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Hakkari İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Asım Şen'in de bir konuşma yaptığı törene, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İlçe Belediye Başkanı Nazmi Demir, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tekel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.
hakkari çukurca fide destek take bitkisel üretim tarım ve orman