Bursalı çiftçiler etkinliklerde buluştu

09 October Wednesday, 2024
Bütün yıl tarlada bahçede ter döken çiftçiler sezonun bu döneminde tarımsal etkinliklerde buluşuyor, yeniliklerle tanışıyor. Bursa’da açılan tarım fuarlarında çok sayıda kurum, ulusal ve uluslararası 200'den fazla firma stant açtı. Ziyaretçi akınına uğrayan bir diğer etkinlik de “İnegöl Küçükbaş Hayvancılık Festivali”ydi. Sektörün gelişmesi amacıyla yapılan etkinlikler sayesinde çiftçiler yeni teknolojilerle tanışıyor.
Bursalı çiftçiler etkinliklerde buluştu
Haber: Bursa İl Enformasyon 
Kamera: Orhan KAĞITÇI 
Fotoğraf: Muhsin ATAK


21. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı…

16. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı...

İnegöl Küçükbaş Hayvancılık Festivali…

Bursa’da tarım sektörü bu kez de fuar ve festivallerle canlandı.

Bursa 21. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 16. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı (BURTARIM 2024) kapılarını açtı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ile Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliğiyle TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarların açılışı yapıldı.

Açılışa katılan protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından, stantları gezerek firma temsilcilerinden bilgi aldı.

Ulusal ve uluslararası 200'den fazla firmayı bir araya getiren fuarlarda, tarımsal mekanizasyon, sulama teknolojileri, sera sistemleri, hayvancılık ekipmanları ve organik tarım gibi geniş bir yelpazede ürünler sergileniyor.

200 bine yakın ziyaretçinin beklendiği fuarlara, başta Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Irak, Kazakistan, Romanya, Fransa, Bulgaristan, Türkmenistan, Mısır, Sudan ve Cezayir olmak üzere birçok ülkeden profesyonel ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

‘İnegöl Kıvırcığı’ da festivalde tanıtıldı   

4’ncüsü düzenlenen Küçükbaş Hayvancılık Festivali İnegöl’de kapılarını açtı.

Bölgeye has kıvırcık koyun türünün tanıtılması ve küçükbaş hayvancılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla yapılan festival, yurt içi ve yurt dışından sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Festivalin açılışına katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, açılış konuşmasında ‘Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli’ hakkında bilgilendirme yaptı. Hastalıktan ari işletmelere, aile işletmelerine, genç ve kadın çiftçilere verilecek destekleme uygulamalarına vurgu yapan Şenyürek, “Hepimizin hedefi yetiştiricilerimizin desteklemelerden yararlanma oranını arttırmak olmalı” dedi.

Festivale, Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Slovakya, Macaristan, Kıbrıs ve Bulgaristan'dan 35 firma, 60 yetiştirici ve 200 kafesli tavuk yetiştiricisi katıldı.
bursa inegöl fuar festival burtarım hayvancılık traktör tüyap tarım ve orman