Bursa siyahı sofraları süslemeye hazır

12 August Monday, 2024
Bursa'nın sembol ürünlerinin başında gelen 'Bursa Siyahı' çeşidi incirler olgunlaştı, hasat başladı. Özenle paketlenen lezzetli incirler hem Türkiye hem de dünya pazarının aranan ürünü olma özelliğini koruyor.
Bursa siyahı sofraları süslemeye hazır
Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Orhan KAĞITÇI
Fotoğraf: Muhsin ATAK


Meyveciliğin ve ihracatın gözdesi ‘Bursa Siyahı’ törenle hasat edildi.

Kendine has rengi ve lezzetiyle dünyanın en kaliteli incirlerinden biri olan meyve için Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hasat etkinliği düzenledi.

Programa katılan Osmangazi Kaymakam Vekili Metin Esen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımızdan Bursa siyah inciri ile ilgili yıllar içerisinde ekim yapılan alanlarda ve üretim miktarında bir atışın olduğunu öğrendik. Bu son derece memnuniyet verici bir gelişme. Mahallelerinde bursa siyah inciri üretimi yapan üreticilerimize ve onlara yol gösteren Tarım İl Müdürlüğü'ne teşekkür ediyor, bereketli bir üretim sezonu temenni ediyorum.”

Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan ise, siyah incirin Bursa için marka değeri taşıyan çok önemli bir tarım ürünü olduğunu vurguladı. İl Müdür Yardımcısı Ceylan, siyah incirin coğrafi işaret tesciline sahip ürünlerden biri olduğunu ve Bursa'da 152 Mahallede incir üretimi yapıldığını söyledi. Ceylan: ''İncir üretiminde Bursa ülkemizde 3. Sırada yer alıyor. Bursa'da 30 bin dekar alanda yetiştirilen siyah incirin üretiminde, Osmangazi ilçesi en fazla paya sahip ilçedir. Bursa siyah incirinin marka değerini artırma konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yıllar içerisinde incir üretiminde hem dikili alanımız hem üretimimiz hem de ihracatımız artış göstermektedir. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bilgisayarlı erken uyarı sistemimiz var. Hangi hastalığa hangi zararlıya karşı ne zaman ilaçlama yapılacak, bunun duyurusunu yapıyoruz. Tarım çok zor bir iş, üretimde emeği olan tüm üreticilerimize, tüm personelimize teşekkür ediyor; bu sezonun bol kazançlı, bereketli bir sezon olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

İri dış görüntüsü, uzun raf ömrü, kendine has rengi ve lezzetiyle dünyanın en kaliteli incirlerinden biri olarak kabul edilen Bursa Siyah İnciri, ülkemizin en önemli ihracat ürünlerinin de başında yer alıyor.
bursa siyah incir hasat ihracati meyvecilik tarım ve orman