Bursa’da "Türk Mutfağı Haftası" kutlandı

29 May Wednesday, 2024
Türk Mutfağı Haftası Bursa’nın ilçelerinde kutlanıyor. Kutlamanın son durağı Nilüfer ilçesi oldu. Kutlamada ninelerden kalan tariflerden hazırlanan yemeklerin de yer aldığı etkinlikte konuşan Vali Mahmut Demirtaş, tanıtımın önemine değindi.
Bursa’da
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinin son durağı Nilüfer ilçesi oldu.

Hasanağa Köyü’ndeki etkinlikte ninelerden kalan tariflerden hazırlanan ve enginardan yapılan yemekler ile kestane şekeri de yerini aldı.

Etkinlikte konuşan Vali Mahmut Demirtaş, “Amacımız, Türk mutfağını en güzel şekilde tanıtmak. Bursa, 600 yıl geçmişi olan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Osmanlı Devleti'ne başkent olmuş bir kent. Bu kentin ciddi anlamda zengin bir mutfağı var. Bu mutfağın da hem ülkemizde hem de dünyada en güzel şekilde tanıtmamız lazım. Tabi burada öncü görevi yapan şüphesiz ki kadın dernek ve kooperatiflerimiz. Bu süreçte aktif olarak rol alıyorlar. Bir tarafta enginar bir tarafta kestane şekeri sunumu hazırlamışlar, çok teşekkür ediyorum. Bursa, Türkiye'de en fazla Enginar üretimi yapılan ikinci il. Birinci sırada İzmir var. İnşallah enginarın kalitesini daha da artıracağız. Üretimi ve kaliteyi artırırken tüketimi de teşvik edeceğiz. Çok faydalı bir sebze inşallah daha iyi bir şekilde tanıtacağız bu ürünü. 33 tane coğrafi işaret alan ürünümüz var amacımız bunları da en iyi şekilde tanıtmak ve sayısını daha da artırmak. Bursa'da aynı zamanda atadan, dededen kalan saklı kalmış yemeklerimiz var. İnşallah bunları da tespit edip mutfaklarımızda, restoranlarımızda en güzel şekilde sunmaya çalışacağız.” dedi.

Etkinlikte ayrıca protokol üyeleri enginar tarlalarını ziyaret etti.
mutfak haftası bursa enginar