Bursa’da seralar destekle yenileniyor

27 May Monday, 2024
Sera örtülerinin yenilenmesi için Bursalı üreticilere destek 'Tarım ve Orman Bakanlığından geldi. “Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi"ni hayata geçiren Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yeni sera örtülerini yüzde 50 hibeyle çiftçilere ulaştırdı. Çalışma ile üretimde kalitenin korunması, verimin artması hedefleniyor.
Bursa’da seralar destekle yenileniyor
Haber: Bursa İl Enformasyon 
Kamera: Orhan KAĞITÇI 
Fotoğraf: Muhsin ATAK


Projeler çiftçiye destek olarak ulaşıyor, Bursa’da seralar yenileniyor. İl Tarım ve Oman Müdürlüğü Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesini hayata geçirdi.

Orhangazi Sebze Hali'nde gerçekleşen sera naylonu dağıtımına katılan Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; üreticilerin desteklenmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu proje ile üreticilerimize destek olması çok önemli Projenin berekete vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığının uyguladığı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri (TAKE) ile üreticilere verilen desteklerin devam edeceğini belirten Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar: “Bakanlığımız TAKE projeleri uyguluyor. Çiftçilerimizin gelirini artıracak, fark oluşturacak projeler bunlar. Sera naylonları zamanla yıpranıyor, seralardaki verim düşüyor, kullanımın etkinliği azalıyor. Bunların etkinliğini artırmak amacıyla böyle bir proje hazırlayıp Bakanlığımıza sunduk. Yaklaşık 3 milyon lira bütçeli olan bu proje kapsamında Bursa'da 58 çiftçimize 33 ton sera naylonu dağıttık. Amacımız, çiftçilerimizin seralardan elde ettiği ürünleri artırmak, gelirini yükseltmek.” şeklinde konuştu. 

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Dinçer Dimrit ise tarımda önemli bir paya sahip olan seracılık ülke ekonomisine de oldukça katkı sağladığını, yapılacak olan dağıtımın çiftçilerimize önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Sera naylonu dağıtım törenine; Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Orhangazi Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Bakırdan, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Dinçer Dimrit ve üreticiler katıldı.
bursa sera naylonu destek take proje tarım ve orman