Bursa’da hizmet içi eğitim

16 May Thursday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı hizmet içi eğitimler sayesinde üreticilere yönelik hizmet kalitesini artırıyor. Vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesi için yapılan eğitimlerin son durağı Bursa oldu. Bursa’da yapılan eğitimlerde İçsu ve Kıyı İlleri Su Ürünleri Mevzuatı hakkında personele bilgi verildi.
Bursa’da hizmet içi eğitim
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman Bakanlığı personeline yönelik hizmet içi eğitimler sürüyor.

Eğitimlerin sonuncusu Bursa’daki İçsu ve Kıyı İlleri Su Ürünleri Mevzuatı Eğitim Programı oldu. Eğitim İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ev sahipliğinde İznik’teki Devlet Su İşleri tesislerinde yapıldı.

Eğitimin açılışına katılan ve protokol ve görgü kuralları eğitimini aktaran Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, su ürünleri sektörünün dinamik yapısının yanı sıra oldukça da meşakkatli bir yapısı olduğunu dile getirdi. 7/24 çalışma esası ve oldukça fazla kontrol noktasına rağmen teknik personele güveninin tam olduğunu belirten Mehmet Nuri Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: '' Su ürünleri ülkemizde de dünyada da yıldızı parlayan bir sektör. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili birçok baraj, göl, gölet ve kaynak sularıyla beraber çok önemli bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyel ile üretime geçirmeye çalıştığımız bir hedefimiz var. Bu kaynaklar tüm insanları besliyor. Biz bu kaynaklarla üretim yaparak gıda ve gıda türevlerini üreterek hem ülkemiz vatandaşlarını hem de ülkemize misafir olan turistlere besin sunuyoruz. Bu kaynaklar bizim için çok önemli. Ürettiğimiz ürünlerin önemli bir kısmını da dünya ülkelerine ihraç ediyoruz. Bunları yaparken ulusal ve uluslararası yükümlülüklerimizi de yerine getiriyoruz. Bu noktada ülkemiz konum itibariyle çok önemli bir yerde. Su ürünleri noktasında baktığımızda 100 ülkeden fazla ülkeye ihracat yapan bir ülke konumundayız. Çipura ve levrek üretiminde dünya lideriyiz, alabalık üretiminde dünya ikincisiyiz. Su ürünleriyle ilgili politikalar belirlerken dünya piyasasını öngörerek, arz ve talebi dikkate alarak ilerlemeyi hedefliyoruz. Avcılık faaliyetlerimizde de bölgenin ekosistemine, habitatına bağlı olarak geliştiriyoruz.''

Genel Müdürlük Tanıtım ve İşleyişi hakkında bilgi veren Balıkçılık ve Su ürünleri Daire Başkanı Melih Er ise eğitime katılan personele seslendi ve, “Mevzuata ve sahadaki çalışmalara hakim olarak hedefiniz doğrultusunda başarılı çalışmalarınızın devamını temenni ediyorum” dedi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar da eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara faydalı olmasını temenni etti.
su ürünleri mevzuat eğitim bursa