Bursa balık halinde denetimler titizlikle sürüyor

16 September Monday, 2024
Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerini artırdı. Deniz ürünlerinin sağlıklı bir şekilde avlanmasını ve satışını sağlamak için yoğun bir çalışma yürütülüyor.
Bursa balık halinde denetimler titizlikle sürüyor
Haber: Bursa İl Enformasyon  
Kamera: Orhan KAĞITÇI 
Fotoğraf: Muhsin ATAK


Balıklar ölçülüyor, balıkçılar denetleniyor…

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü balık halindeki su ürünleri kontrol çalışmalarını sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz ve Avcılık Daire Başkanı Melih Er’in de katıldığı çalışmada çok sayıda balıkçı işletmesi incelendi.

Balıkçılar su ürünleri faaliyetinde bulunanların uymak zorunda olduğu yükümlülükler doğrultusunda titizlikle denetlendi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, denetimlerin amacının deniz ürünleri avcılığının ve satışının sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Bursa balık halinde yürütülen çalışma kapsamında 17 araç kontrol edildi. Bir nakil aracına nakil belgesi bulunmaması (36R), 1 nakil aracına ise küçük boyda balık nakletme (36M) teşebbüsünden idari para cezası işlemi uygulandı. Sahipsiz 2 adet canlı ıstakoza ve 87 kasa tekir, 8 kasa çinekop, 3 kasa bako ve 1 kasa pisi balığına ise avlanabilir asgari boydan küçük olmaları sebebiyle el konuldu.
bursa balık hal denetim su ürünleri av sezonu tarım ve orman