Çanakkale'de ''Buğday Ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası'' ve 2017 yılında tarım sigortalarındaki yenilikler konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Haber: Çanakkale İl Enformasyon
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğü tarafından “Buğday Ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası” ve 2017 yılında Tarım Sigortalarındaki yenilikler konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Gelibolu Halk Eğitim Merkezi toplantı salonundaki etkinliğe Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Gelibolu İlçe Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, köy muhtarları, kooperatif başkanları ve üreticiler katıldı.
Toplantın açılış konuşmasını İl Müdürü Erdem Karadağ yaptı. Karadağ, tarımsal üretimin başlangıcından son hasada kadar her aşamasının sürekli risk altında olan bir sektör olduğunu belirtti. Üretimi üreticilerin müdahale edemediği birçok doğal olayın etkilediğini ifade eden Karadağ, tarım sigortası kapsamındaki her türlü doğal afete karşı üreticilerin ürünlerini sigorta yaptırmaları gerektiğini vurguladı.
Karadağ şunları söyledi:
“Tarım sigortaları kapsamında ödenen pirimin yüzde 50’si Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. 2017 yılında buğday ürününde ilçe bazlı kuraklık verim sigortası, kiraz ürününde yağmur riski, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için isteğe bağlı hırsızlık riski, açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları için ölüm riski, denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünlerinin kafes ve ağları için sel ve su baskını riskleri teminat kapsamına alınmıştır. Amacımız Tarım Sigortası kapsamındaki her türlü doğal afete karşı üreticimizin ürünlerini sigortalattırmasıdır.”
Toplantıda TARSİM Manisa bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, buğday ürününde ilçe bazlı kuraklık verim sigortası konusunda üreticilere bir sunum yaptı. 2017 yılında tarım sigortalarındaki yenilikler, kiraz ürününde yağmur riski, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için isteğe bağlı hırsızlık riskleri teminat kapsamına alınması konularında üreticileri bilgilendirdi.
Üreticilerin sorularının cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.