Bozkır kadın elinde çilekleniyor

02 August Friday, 2024
Konya’nın Bozkır ilçesinde çilek üretimi yaygınlaşıyor. İstanbul’da 40 yıl mimarlık yapan girişimci kadın Emine Bülüç de arazisine ektiği çilek fideleriyle memleketindeki kadınlara istihdam sağlıyor. Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Hüyük çileği üretimi kırsal kalkınmaya önemli katkı sağlıyor.
Bozkır kadın elinde çilekleniyor
Haber: Konya İl Enformasyon

İstanbul’da 40 yıla yakın çalıştı… Emekli olup memleketine çilek bahçesi kurdu…

Konya’nın Bozkır ilçesi çilek üretim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri girişimci kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.

Mimar Emine Bülüç de projesini memleketinde yatırıma dönüştüren kadın çiftçilerden biri.

40 yıla yakın İstanbul’da çalıştıktan sonra emekli olup köyüne dönen Bülüç, kurduğu bahçede kadınlara da istihdam sağlıyor.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, kadın girişimciyi ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili bilgi alan İl Müdürü Seçen, örnek projesi ve ilçe tarımına katkısından dolayı kadın girişimciye plaket takdim etti.

Kendine has tadı ve aromasıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Hüyük çileği kadın elinde üretilirken bir kat daha değer kazanıyor.

Göksu Taşeli bölgesinin kırsal kalkınmasına büyük katkı sağlayan Hüyük çileği üretiminin yaygınlaşması için çalışmalar sürüyor.

TÜİK 2023 yılı verilerine göre, Konya, Türkiye çilek üretiminde, Mersin’den sonra 2. sırada yer alıyor. İlçelerde hayata geçirilen projeler sayesinde kentte çilek ekim alanı yüzde 52 arttı.
konya çilek kadın çiftçi proje destek coğrafi işaret hüyük bozkır tarım ve orman