‘Bitki Koruma Ürünlerinin Bayi ve Toptancılarına yönelik bilgilendirme toplantısı Bursa’da yapıldı. Bu hassas ürünlerin satışı ve depolanması hakkında bilgilerin verildiği toplantıya bayiler yoğun ilgi gösterdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği toplantıya Bakanlık yetkilileri de katıldı. Uzmanlar güncel başlıkları içeren sunumlar yaptı, bayi temsilcilerinin sorularını yanıtladı.
Haber: Bursa İl Enformasyon Kamera: Orhan KAĞITÇI Fotoğraf: Muhsin ATAK
Bitkileri bilinçli bayiler koruyor, tarımsal üretimde riskler azalıyor.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü düzenlediği toplantıda bitki koruma ürünü satan bayilerle yetkilileri ve uzmanları bir araya getirdi.
Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında bilgilendirme toplantısına Bakanlık yetkilileri de çevrimiçi katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Sağlığı Daire Başkanı Yalçın Ocak, dünyanın kabul ettiği alternatif zirai mücadele yöntemlerine öncelik verdiklerini hatırlattı. Sahada entegre ve kontrollü ürün yönetimi projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanı Nesrin Çakır Arıcan, Bakanlığın yönetmeliklerine uyulmasının önemine dikkat çekerek; “Biz pestisit kalıntısıyla yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Mücadelede en önemli konu da kullanımı sonlandırılmış ürünlerin piyasada dolaşımını engellemek.” dedi.
Bayi temsilcilerine seslenen Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan da yeni çıkan yönetmeliklerle ilgili bilgi verdi.
Ziraat Mühendisi Kaya Şimşek ve Ziraat Mühendisi Uğur Ekmekçi'nin bilgilendirmeleri sunumlarıyla devam eden toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Bayi temsilcilerinin soruları yanıtlandı.
Kırsal kalkınmada yeni dönem 15. etapla başlıyor
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği bir diğer bilgilendirme toplantısında da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ele alındı.
Toplantıda konuşan Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan: “KKYPD kapsamında 14 etabı tamamladık bu süreçte 179 yatırım gerçekleşti ve bununla 212 istihdam sağlamış olduk. 15. etap başvuruları içinden Bakanlığımızca uygun görülen ekonomik yatırımlardan 12 proje ve altyapıdan 3 proje olmak üzere 15 proje var. Bunların toplam hibe miktarı 55 milyon TL. Projelerin hazırlanmasında emek veren danışmanlarımız, yatırımcılarımız, kooperatiflerimiz ve özellikle İl Müdürlüğümüzdeki personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda 15. Etap sonuçları Tebligat Askı İlanı yapılarak yatırımcılara bildirildi. 28 Haziran 2024 tarihine kadar Hibe Sözleşmesi için gereken belge ve dokümanların getirilmesi sonrasında uygunluk kontrolleri yapılarak sözleşmeler imzalanacak. Yatırımlar için son tamamlama tarihi ise 30 Kasım 2024.
bitki koruma
bayi
toptancı
bilgilendirme
pestisit
zirai mücadele
bitki sağlığı
bursa
kırsal kalkınma
yatırım
proje
tarım ve orman