Balık tutma hobisini yatırıma dönüştürdü

11 December Wednesday, 2013
Adıyamanlı bir girişimci, balık tutma hobisini eğitimle destekleyerek 20 ton kapasiteli alabalık üretim tesisinin sahibi oldu.
Balık tutma hobisini yatırıma dönüştürdü

Adıyamanlı bir girişimci, balık tutma hobisini eğitimle destekleyerek 20 ton kapasiteli alabalık üretim tesisinin sahibi oldu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığında (TPAO) işçi olarak çalışan Alaattin Tunç, bir yandan işine devam ederken diğer yandan Harran Üniversitesinden (HRÜ) su ürünleri ön lisans programı eğitimi aldı. Küçüklüğünden bu yana hobi olarak balık tutan Tunç, 2008'de üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Çelikhan ilçesine bağlı Kavak köyünde 2 milyon yavru kapasiteli alabalık kuluçkahanesini kurdu.

Yıllardır hayalini kurduğu işletmede üretime geçerek bölgenin yavru alabalık ihtiyacını karşılayan Tunç, şimdi de 20 ton kapasiteli alabalık tesisinde alabalık yetiştiriciliği yapıyor. Hobisini yatırıma dönüştürürken eğitimini ihmal etmeyen Tunç, halen açık öğretim fakültesine devam ediyor.

Alaattin Tunç, yaptığı açıklamada balığa olan ilgisi nedeniyle üniversitede su ürünleri eğitimi aldığını söyledi. Okulu bitirdikten sonra alanıyla ilgili yüzlerce kitap okuduğunu anlatan Tunç, "Bu sürecin sonunda balık üretimi yapmaya karar verdim. Çelikhan'da kuluçkahane, Gerger'de yetiştirme tesisi kurduk. Yumurtadan itibaren balıkları yetiştirip tüketicilere sunuyoruz" dedi.

Yetiştirdikleri balıkları bölgeye sattıklarını anlatan Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa illerine satış yapıyoruz. Gelecek yıllarda Türkiye'nin çeşitli illerine alabalık göndermeyi hedefliyoruz. Bölgedeki insanlarımız için istihdam alanı oluşturuyoruz. Bu iş bende hobi olarak başlamıştı ancak daha sonra eğitimini de alarak profesyonel üretim yapmaya başladım."