Tavukçuluğun geliştirilmesi ve fındığın yanı sıra farklı alanlarda gelir elde edilmesi amacıyla başlatılan \"Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu\" Projesi, yöre halkı tarafından ilgi gördü.
Tavukçuluğun geliştirilmesi ve fındığın yanı sıra farklı alanlarda gelir elde edilmesi amacıyla başlatılan "Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu" Projesi, yöre halkı tarafından ilgi gördü.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP), Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Altınordu Ziraat Odası tarafından başlatılan, pilot il olarak Ordu'nun seçildiği proje, fındık üreticilerince benimsendi.
ODÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Alkan, projenin çok hızlı bir şekilde yaygınlaştığını belirterek, üreticilerin köy yumurtası üreterek ayda ortalama 2 bin, yılda ise 24 bin lira kazanmalarının mümkün olduğunu söyledi. Projeye ilgiyi değerlendiren Alkan, "Altınordu ilçemizde 85 kişi bu işi yapmak için Altınordu Ziraat Odasına başvurmuştur, 30 kümes kurulmuştur. Bunların 15'inde hayvan bulunuyor ve üretim yapılmaya başlandı. Akkuş ilçemizde de 175 yetiştiricimiz bu üretimi yapmak için başvurmuş. Onlar da yakında kümeslerini kurup üretime başlayacaklar" dedi.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğru Cörüt de projeyi Türkiye'de çok önemli yerlere getirmek istediklerini dile getirerek, "Başka yerlerde bunu uygulayan yok ve Türkiye'nin her yerinden bize, bu projeye talep var. Projelerimizden örnekler isteyenlere kargo yapıp gönderiyoruz. Bu proje herkese faydalı olsun istiyoruz. Çünkü bugün Rusya da yumurta talebinde bulunuyor, Türkiye'de bir açık var. Biz Türkiye'nin yanı sıra Rusya'nın da yumurta ihtiyacını gidereceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.