Manisa'nın Demirci ilçesinde sulama barajları ve modern sulama sistemleri ile atıl arazilerde üretim yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.
Sulama barajları büyüyor, atıl araziler tarıma kazandırılıyor.
Manisa’da hizmete giren Kılavuzlar sulama barajı ve beraberinde yapılan modern sulama sistemleriyle atıl arazilerde tarımsal üretim başladı.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Demirci'ye kazandırdığı baraj 1540 dekar araziyi suluyor. Yüksek verim alınan ürünlerin büyük kısmı yurt dışına ihraç ediliyor.
Yöredeki çiftçiler, barajın faaliyete girmesinin ardından başta kornişon olmak üzere mısır ve meyve üretimi yapmaya başladı.
Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, ilçeye yapılan göletlerin önemine değinerek, bunun sulu tarıma büyük katkı sağladığını ifade etti.
Baraj ve göletlerle yöredeki atıl arazilerde üretimin yaygınlaştığını vurgulayan Karakaya, "Çiftçilerimiz kazanıyor, kadınlar günlük yevmiye ile salatalık hasadı ve meyve bahçelerinde çalışıyorlar. Bu da ilçe ve ülke ekonomimize katkı sağlıyor." dedi.
Çiftçilerden Mehmet Emre de 2 yıldır kornişon salatalık ürettiğini, hasadın verimli şekilde sürdüğünü anlattı.
Su sayesinde yüksek rekolte beklediklerini anlatan Emre, şunları kaydetti: "Kornişon ekimini haziranda yaptık. Ağustos başı gibi hasada başladık, 3 ay sürecek. Barajımız olduğu için modern damlama sistemi ile sulama gerçekleştiriyoruz. Ürünümüz güzel, fiyatlar toparlandı. Bir numarayı 8 lira, iki numara 4 lira ve üç numarayı da 1,5 liraya veriyoruz. Ürünlerimizi alıcı firmaya teslim ediyoruz oradan da yurt dışına gönderiliyor. Bu yıl 250 ton gibi rekolte bekliyorum."
manisa
demirci
baraj
dsi
sulama
sulu tarım
atıl arazi
tarım ve orman