Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü, Ardahan ve Ağrı’da, İl Jandarma Komutanlıklarıyla birlikte doğaya keklik salımı yaptı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü keklik salımını sürdürüyor.
Son salımlar ise Ağrı ve Ardahan’da yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler Ağrı Taşlıçay ilçesinde 125 keklik doğaya salındı.
Ağrı’da, doğada popülasyonu ve üremeyi artırmak amacıyla 125 keklik doğaya salındı
Ağrı’da, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personelleri ile birlikte Taşlıçay ilçesi Karagöz köyünde doğada popülasyonu ve üremeyi artırmak amacıyla 125 keklik doğaya salındı.
Karaçay Kanyonuna 200 kınalı keklik salındı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Ardahan Şube Müdürlüğü tarafından, Jandarma HAYDİ ekipleri ile birlikte Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Karaçay kanyonuna Kınalı Keklik bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Kanatlı Yaban Hayvanı Yerleştirme Programı kapsamında Ardahan’da düşük seviyedeki Kınalı keklik popülasyonun artırılması amacıyla uygun habitatlara yerleştirilmek üzere Gümüşhane Kınalı Keklik Üretme İstasyonunda üretilen kekliklerden 200 adet Kınalı Keklik Karaçay Kanyonunda (Şeytan Kalesi) HAYDİ ekipleri ile birlikte doğaya salımı gerçekleştirildi.
Kafeslere konularak alana getirilen keklikler, daha sonra görevliler tarafından kafesleri açılarak doğaya salındı. Doğaya salınan kekliklerin, hem insanlarda hem de hayvanlarda hastalığa neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, sarılık ve kenelerle mücadele gibi sorunlarda kullanıldığı kaydedildi.