Orman Genel Müdürlüğü, “Asrın Felaketi”nin yaşandığı deprem bölgelerine destek için seferber oldu.
Orman Genel Müdürlüğü “Asrın Felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürüttüğü ve planlanan çalışmaları yazılı olarak açıkladı.
Açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:
“Orman Genel Müdürlüğümüz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk saatlerden itibaren tüm bölge illerine yardım ulaştırmak için çalışmaya başladı. Arama – kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmakta olan iş makinaları, Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) ve işçilerin yanı sıra vatandaşların günlük ihtiyaçlarının da karşılandığı bir dizi yardımlar günlük ihtiyaçlara binaen depremden etkilenen 11 ile gönderilmeye devam ediyor. Genel Müdürlüğümüz depremzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçların giderilmesinin ardından barınma, ısınma, gıda, su temini, alt yapı çalışmaları ve temizlik alanlarındaki çalışmalarını AFAD'ın koordinesinde sürdürüyor.
BARINMA SORUNUNA KONTEYNERLER İLE DESTEK
Orman Genel Müdürlüğümüz, Orman Bölge Müdürlükleri ile birlikte depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını gidermek adına ilk etapta çadırlar temin etmiş ardından da konteynerleri ve karavanları deprem bölgelerine göndermeye başlamıştır. Vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını sağlayabilmek için kurulumu tamamlanan 50 konteynerin yanı sıra 200’ün üzerinde konteyner da deprem bölgesine gönderilmeye devam ediyor.
Aynı zamanda konteyner kentlerin kurulması için gerekli olan alan düzenlenmesini gece gündüz demeden iş makinelerimizle gerçekleştiriyoruz. Yine afet bölgelerinde kurulan çadır kent ve konteynerlerin elektrik altyapısını düzenlemede orman teşkilatımız görev aldı.
SU İHTİYACINA OGM’DEN DESTEK
Bölgede şebeke suyunun kullanılamaması nedeniyle özellikle hijyen bakımından olmazsa olmazların başından gelen su ihtiyacı, orman teşkilatımızın deprem alanlarına gönderdiği arazöz ve su ikmal araçları ile vatandaşlarımıza su takviyesi yapmaya devam ediyor. 26 Şubat tarihine kadar 202 arazöz ve 194 su ikmal aracı deprem bölgesine sevk edilmiş olup ihtiyaç talebine göre bölgeye yeni araçlar gönderilmeye devam ediliyor. Salgın hastalık riskinin günden güne arttığı deprem bölgelerinde, teşkilatımız tarafından 10’un üzerinde seyyar tuvalet ve duş kabinleri tedarik edilerek çadır kent ve konteyner alanlarına monte edildi.
OGM GEÇİCİ AŞEVLERİ AÇARAK BİNLERCE KİŞİYE ULAŞTI
Deprem bölgesinde kurduğumuz geçici aşevlerinde bölgedeki vatandaşlarımızın yanı sıra gönüllü ve görevlilere de sıcak yemek ikramında bulunuyoruz. Deprem felaketinin ilk gününden bu yana depremzede, bölgede görevli çalışanlar ve gönüllülerin beslenme hizmetlerine katkı sağlıyoruz.
YAKACAK ODUN SEVKİYATI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Depremzede vatandaşlarımızın hayatını idame ettirebilmeleri için ısınma konusunda da orman teşkilatımız tek yürek oldu. Hava sıcaklığının eksi dereceleri gördüğü deprem bölgesinde elzem ihtiyaçların başında gelen ısınma sorunu Genel Müdürlüğümüzün bölgeye gönderdiği tonlarca yakacak odun ile giderilmeye çalışılıyor. 26 Şubat tarihine kadar depremden etkilenen 11 şehre 45 binin üzerinde yakacak odun temini sağlandı. Soba ve ısıtıcı araçların da gönderildiği afet bölgesine günlük olarak yakacak odun sevkiyatı aralıksız devam ediyor.
SEYYAR TAMİR ARAÇLARIMIZ DA DEPREM BÖLGESİNDE
Deprem bölgesine sevk edilen 9 yangın yönetim aracı ile bölgedeki ekiplerin, iş makinelerinin ve araçların yürüttüğü çalışmalar koordine ediliyor. Deprem bölgesine giden seyyar tamir araçlarımız bölgede bulunan araçların ve makinelerin bakım ve tamirlerini gerçekleştiriyor.
TOHUM STOK MERKEZİMİZ, KIZILAY İÇİN GIDA SOĞUK HAVA DEPOSUNA ÇEVİRİLDİ
Öte yandan bölgeye gönderilen gıda maddelerinin bozulmaması için Hatay Serinyol Tohum Stok Merkezimizdeki tohumları, Osmaniye'deki fidanlığımıza sevk ederek burayı Kızılay için temel gıda soğuk hava deposuna çevirdik.
İŞ MAKİNALARI AKTİF OLARAK KULLANILIYOR
Öte yandan Orman Genel Müdürlüğümüz ve 30 Orman Bölge Müdürlüklerimiz günlük ihtiyaçlara göre deprem bölgelerine tüm imkanlarını seferber etti. Özellikle iş makinaları konusunda tüm imkanları ile bölgede varlığını hissettiren orman teşkilatımız enkaz kaldırma çalışmalarında var gücüyle çalışıyor. Depremin ilk anından itibaren helikopter, uçak, kamyon, karavan, arazöz, su ikmal aracı, ekskavatör, dozer, greyder, 4x4 kazıcı yükleyici, mini ekskavatör, treyler, pikap, yangın yönetim aracı gibi iş makinalarını arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları için deprem bölgelerine gönderildi.”
tarım
orman
genel
müdürlüğü
depremzede
yardım