Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, 200 çiftçiye 200 dekarlık alanda çilek bahçesi oluşturuldu.
Muş'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında 200 çiftçiye 200 dekarlık alanda çilek bahçesi oluşturdu.
Muş'ta, 2013'te kadın çiftçilere yönelik Tarımsal Yayım Projesi kapsamındaki başlatılan çilek yetiştiriciliği çalışmaları devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sami Aykan, yaptığı açıklamada, 2018 yılı içinde de çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırması amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.
Yaklaşık 200 çiftçiye 200 dekar alanda çilek bahçesi oluşturduklarını dile getiren Aykan, 1,5 ay süren çalışmalar çerçevesinde teknik personelleri tarafından çileğin bakım ve sulama usulleri konusunda çiftçilere bilgi verildiğini aktardı.
İlk etapta toprağı işleyen teknik personellerin, damla sulama usulüyle oluşturdukları bahçelere fide dikimine başladığını aktaran Aykan, şunları kaydetti:
"Çileğin ilimize uyumlu olmasından dolayı böyle bir projeyi İl Özel İdaresi kaynaklı yürütülüyor. Bu çiftçinin hiçbir masrafı olmadan, tamamen devlet destekli yapılan projedir. Kente göçün önüne geçmek için önemli bir projeyi hayata geçirdik. Şeker oranı yüksek, aroması güzel çileklerin yetiştirilmesinden dolayı her geçen yıl ilgi artarak devam ediyor. Dekarda yaklaşık 3 ile 5 ton civarında bir verim bekliyoruz. Çünkü çilek, pazar sorunu olmayan bir ürün. 200 dekarlık alanda 200 ton civarında bir ürün bekliyoruz. İlimize ekonomik girdisi ise 2 milyon lira olacak."
Merkeze bağlı Sungu Beldesinde devletin verdiği hibe desteği ile 5 dekar alanda çilek bahçesi oluşturduklarını belirten çiftçilerden Seyfettin Muyan ise tamamen organik ürün yetiştirdiklerini söyledi.
muş
çilek
bahçe
üretim
organik