Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toprak Örtüsüz Mısır Silajı yapımının gösterildiği bir Tarla Günü düzenledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü “Silaj Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Menteşe İlçesine bağlı Doğanköy ve Yeniköy mahallelerinde “Toprak Örtüsüz Mısır Silajı” yapımının gösterildiği bir Tarla Günü düzenledi.
Tarla Gününe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Muğla İl Müdürü Nazif Ekici, Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Resul Çoban, ilçe müdürleri, ziraat odası başkanları, muhtarlar, teknik personel ve üreticiler katıldı.
Muğla İl Müdürlüğü’nce 2014 yılı başından itibaren alternatif yem bitkisi üretim çalışmaları kapsamında; dane sorgum, tirinova, caramba, caramba mix, yem bezelyesi, lenox, silajlık mısır, sorgum sudan otu melezi, yonca, hayvan pancarı, hayvan şalgamı, hayvan yem şalgamı, fiğ, arpa çeşitleri, triticale, yulaf çeşitleri, ikinci ürün silajlık mısır ve silaj kalitesinin arttırılması çalışmaları sürdürülüyor.
Bu amaçla düzenlenen Tarla Gününde toprak örtüsüz mısır silajının yapımı katılımcılara detaylı bir şekilde gösterildi. Menteşe ilçesi Doğanköy ve Yeniköy mahallelerinde düzenlenen etkinlikte yüksek verimli mısır çeşitlerinin üretimi, silaj katkısı ve topraksız silaj örtüsü kullanımıyla silaj kalitesinin arttırılmasının ve silaj bozulmalarının önüne geçilmesinin ayrıntıları üreticilerle paylaşıldı.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Resul Çoban, ülkemizde kaba yem açığı olduğunu ve Bakanlığın 2000’li yıllardan sonra bu yem açığını kapatmak için tek ya da çok yıllık olsa da yem ekilişini desteklediğini hatırlattı. Çoban “Bizler de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bu desteklere ilaveten bölgemize adapte olmuş, uyum sağlamış yüksek verimli çeşitleri getirip çiftçilerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.
İl Müdürü Nazif Ekici ise, konuşmasında tarımsal üretim ihtiyacını karşılamak ve hayvan sayısını arttırmak için kaliteli yem ihtiyacı doğduğunu ve bu nedenle de yem bitkileri üretimini arttırmak zorunda olduklarını kaydetti. Bu nedenle daha fazla yem üretimi elde etmek için hangi yöntemlerin kullanılması gerektiğinin önem kazandığını aktaran Ekici, “Biz, tüm bunları bağlantılı olarak yapıyoruz. Bakanlığımız ve diğer kuruluşların bu konuda destekleri bizim için önemli olup, bu çalışmada emeği geçen tüm teknik ekibe ve üreticilerimize teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.