Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Model Üretim Projesi hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.
Genel Müdür Poyraz proje ile verimin artacağını belirterek “Bunun başlıca sebepleri üretimde doğru planlamanın yapılmaması ya da yerli kaynakların verimli kullanılmamasıdır. Tarım Kredi olarak Model Üretim Projemiz ile üreticilere yalnızca örnek olmakla kalmayıp, tarımda millileşme için yerli kaynakların doğru şekilde kullanımını da teşvik ediyoruz. Düzce'de fındık verimi dekar başına ortalama 200 kilogram iken, model fındık alanından bölge ortalamasının yüzde 60 üzerinde verim artışıyla 320 kilogram hasat yapıldı. Ayrıca, 160 kilogram olan Türkiye ortalamasının 2 katı ürün elde edildi. Mersin'in Mut ilçesindeki model zeytin bahçesi hasadımızda ise ağaç başı verim, bölge ortalaması olan yaklaşık 30 kilogramın 2 katı ve Türkiye ortalaması olan yaklaşık 16 kilogramın 4 olarak gerçekleşti ve 65 kilogramı buldu. Eskişehir'de kurulan alanda ise buğday için yüzde 70'e varan verim artışı elde edildi. Balıkesir'de kurulan silajlık mısır model alanından bölge ortalamasından yüzde 52 daha fazla verim sağlandı.
Kahramanmaraş'taki danelik mısır deneme alanından ise ürün hasadında yüzde 56 artış gözlendi. Adıyaman'da badem bitkisi için kurulan model alanda ağaç başı verimin bölge ortalamasının iki katına çıkarak 16 kilograma ulaştığı görüldü. Çiftçilerimiz model üretimimizi kullanarak daha yüksek verim almaya başladı." ifadelerini kullandı.
Tarım Kredi, GÜBRETAŞ, TAREKS Tohumculuk ve TARKİM gibi tarımsal üretimin farklı alanlarında faaliyet gösteren 17 şirketinin yanı sıra ülke genelindeki 1621 kooperatifi ve hizmet bürolarıyla da çiftçilere hizmet sunuyor.
tarım kredi kooperatif model üretim Fahrettin Poyraz