Samsunlu kadın çiftçi Hanife Aydın, babasından miras kalan daireyi satarak elde ettiği sermayeyle kurduğu gül serasını büyüterek Karadeniz Bölgesi'nin en büyük gül üreticilerinden oldu.
Hanife Aydın Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşıyor.
Geçimini büyük emeklerle kurduğu gül serasından sağlıyor.
Bu işe başlarken sermayesi babadan kalma bir daireydi.
Eşiyle el ele vererek bugünlere geldiklerini belirten Hanife Aydın, "Çok zor zamanlarımız oldu ancak yılmadık, azmimizi yitirmedik. Çiçekçilik sektöründe neye talep oluyorsa onu yetiştirdik. Daha sonra sera kurmaya ve burada gül yetiştirmeye karar verdik. 240 metrekare üzerine kurduğumuz sera ile işe başladık çünkü sevgiyi ifade etmenin en güzel yolu bir dal gül, herkes gül alıyor. Bu nedenle gül üretimine ağırlık verdik." dedi.
Aydın babasından miras kalan daireyi satarak elde ettiği sermayeyle ve devlet desteğiyle kurduğu gül serasını büyüterek Karadeniz Bölgesi'nin en büyük gül üreticilerinden biri olmayı başardı.
"Samsun Büyükşehir Belediyesi destekleme hibe programları sayesinde kesme çiçekçilik paketleme ve soğuk hava deposu için destek aldık. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi projesince de desteklendik. 240 metrekarelik sera ile başladığımız üretimimizde bugünlere geldik. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük gül serasına sahibiz. Seralarımızda 15 kişi çalışıyor. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın seralarımızı ziyaret etmesi bizi çok mutlu etti. Umutlandırdı. Biz sadece iç talebe ürün yetiştirebiliyoruz. İşlerimizi geliştirerek yılda 2 milyon dalın üzerinde gül yetiştirip yurt dışına ihraç etmek istiyorum."
Kadın girişimci her yıl yaklaşık 1,5 milyon kesme gülü iç pazara satıyor.
Gül yetiştiriciliği ile ilgili pek çok araştırma yaparak bilgi sahibi olduğunu ifade eden Aydın, ürettikleri güllerin kalitesini de artırdıklarını vurguladı.
karadeniz
gül
kesme çiçek
kadın çiftçi
sera
samsun