İstanbul’da yaşayan İrfan Duruer de bu hayali kurdu, hobi olarak başladığı çiftçiliğe başladı. 20 dönümlük arazisinde yetiştirdiği doğal ürünlerle pazara da açıldı. Çiftlikten toplanıp en taze haliyle tezgaha çıkan çeşit çeşit sebzelere ilgi yoğun.
Domates, kabak, fasulye, mısır... Hepsi doğal hepsi taze.
İrfan Duruer emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı çiftçiliği geliştirdi, ürünlerinden gelir elde etmeye de başladı.
İstanbul’da doğal ve organik tarımın gözdesi Beykoz’da yaşayan İrfan Duruer, emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı çiftçiliği maddi kazanca çevirdi. Duruer, 20 dönümlük arazisinde yetiştirdiği doğal ürünleri tüketici ile buluşturuyor. İstanbul’un doğal ve organik tarımın yapıldığı Beykoz’un Zerzevatçı köyü Mahmutşevketpaşa Mahallesinde yaşayan, bir bankadan emekli olup seracılığa ve çiftçiliğe gönül bağlayan İrfan Duruer 20 dönümlük arazisinde çeşitli türden sebze ve doğal ürünler yetiştiriyor. Duruer, hobi olarak başladığı çiftçilik ile tüketiciye ulaşıyor. Yetiştirdiği doğal ürünleri toplayıp çiftliğinin hemen önünde bulunan tezgahta taze bir şekilde satışa sunuyor. Seracılık yapan İrfan Duruer’in arazisinde 500 adete yakın oya ağacı ve mavi sedir de bulunuyor. Duruer ayrıca domates, mısır, kabak, patlıcan, fasulye, salatalık gibi doğal sebzelerin üretimini de yapıyor.
Seracı İrfan Duruer, “Bu iş baba mesleği. Yani babamlar yapıyordu. Sarıyer, Beşiktaş, Fatih pazarına Beykoz, Paşabahçe pazarlarına gidiyorlardı. Şimdi burada mısır yetiştiriyorum, bal kabağı, fasulye yetiştiriyorum, biber yetiştiriyorum, salata yetiştiriyorum. Patlıcan ve fasulye var. Boş durmaktansa kendimize harçlık çıksın diye yapıyorum. Mahsül bazen çok verimli olur, bazen hava vurur hepsi kurur. Çalı fasulyesi, barbunya vardı. Bu sene onu ekmedim. Çünkü zarar edilen bir şeyi niye ekeceksin. Bu daha verimli diye bundan ektik” dedi.
emekli
çiftçi
hobi
istanbul
tarım
doğal
sebze