Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilerek hizmete alınan 4 baraj ve hidroelektrik santrali ülke ekonomisine 6 milyar lira gelir sağladı. Türkiye’nin sınıfında en yüksek barajı olan Deriner ise tek başına, hizmete açıldığından buyana 750 bin kişinin yıllık enerji miktarını karşıladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilerek hizmete alınan 4 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) ülke ekonomisine 6 milyar lira gelir sağladı.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü DSİ tarafından yürütülen "Çoruh Havzası Projeleri" kapsamında barajlar şehri haline gelen Artvin'de, Muratlı, Borçka ve Deriner, Artvin barajlarında, hizmete alındıkları tarihten itibaren toplam 25,6 milyar kilovatsaat enerji üretildi.
DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, barajların enerji üretiminde rekor kırdığını belirtti. Tokalak “Kendi sınıfında temelden 249 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, Avrupa'nın 4'üncü ve dünyanın 6'ncı en yüksek barajı olma özelliğini sahip Deriner Barajı'nın sahip olduğu teknik özellikleriyle mühendislik harikası olarak birçok ödüle layık görüldü. 1 milyar 969 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Deriner Barajı'nın yıllık 2 milyar 118 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesi mevcut. Bu barajımızda 2018 yılında, 2 milyar 3 milyon kilovatsaat enerji üretilerek bugüne kadarki yıllık en yüksek enerji üretimi sağlamıştır." dedi.