"Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük subasar ormanı" özelliğine sahip Acarlar Longozu, beyaz nilüferleri, endemik bitkileri, yürüme yolları, piknik alanları, ağaçları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra konaklama imkânlarıyla da ziyaretçilerini ağırlıyor.
Sakarya'da bulunan, dünyanın en büyük longoz (subasar) ormanlarından biri kabul edilen Acarlar Longozu, beyaz nilüferleri, endemik bitkileri, ahşap yürüyüş yolları, piknik alanları ve konaklama imkânlarıyla yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Karasu ve Kaynarca ilçelerinin ortasında yer alan, 24 kilometrekarelik alanı, çeşitli kuş, balık ve ağaç türleri, eğrelti otu, nilüferlerin yanında göl soğanları ve su menekşesi gibi endemik türlerin bulunduğu longozun ziyaretçileri, ahşap yürüyüş yoluyla bu doğal güzellikleri keşfetme imkânına sahip oluyor.
Karasu ilçesinde, yeşilin değişik tonlarının birbirine karıştığı, özellikle su menekşeleri ve beyaz nilüferleriyle ziyaretçilerini büyüleyen longoz, deniz, göl, kumul ve orman ekosistemlerini bir arada barındırmasıyla ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.
Zengin bitki florası ve yaklaşık 200 göçmen kuş türüne ev sahipliği yaparak dünyanın nadir tabiat alanlarından biri olan longoz, biyolojik çeşitliliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.
"Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük su basar ormanı" niteliği taşıyan tabiat harikası Acarlar Longozu, bölgede yaşayan canlılar için nemli bir yaşam alanı özelliğine de sahip. Özellikle hafta sonları görsel şölen yaşanan longoz, özellikle İstanbul ve Ankara'ya yakın olması dolayısıyla hafta sonları günübirlik tatilcilerin uğrak mekânı oluyor.
Acarlar Longozu göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunduğu için şu ana kadar tespit edilmiş yaklaşık 230 çeşit kuşa ev sahipliği yapıyor.
Acarlar Longozu
beyaz nilüfer
subasar orman
Sakarya
göçmen kuş