“Su hayattır, su gıdadır”

20 October Friday, 2023
Bütün Türkiye’de 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle hafta boyunca düzenlenen programlarla gıdanın önemi anlatıldı. Özellikle okullarda yapılan etkinliklerde öğrencilere Gıda Günü’nün bu yılki teması olan “Su Hayattır, Su Gıdadır” konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
“Su hayattır, su gıdadır”
Türkiye’de hafta boyunca 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle programlar yapıldı.

Özellikle okullarda yapılan etkinliklerde öğrenciler Gıda Günü’nün bu yılki teması olan “Su Hayattır, Su Gıdadır” konusunda bilgilendirildi.

Öğrenciler gıdanın korunması hakkında öyküler anlattı, şiirler okudu. Öğrencilere gıda üretim süreci gösterildi. Birlikte tarladan meyve toplanıldı. Etkinlikler ilkokul, ortaokul ve liselerin yanı sıra üniversitelerde de yapıldı. Açılan stantlarda doğru tarım uygulamalarıyla elde edilen ürünler tanıtıldı. Ayrıca kamu kurumları, kuruluşları ve üniversiteler su tasarrufu ile ilgili bir araya geldi.

Ankara’daki etkinliğe katılan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu “Bu yıl bizim için daha önemli çünkü suyun önemini ön plana çıkarttık. Bu yılki temamız “Su hayattır, su gıdadır”. Gezegeni, hayatı geleceği korumak için bugün suyun hayatla ilgisini konuştuk.” dedi.

Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever de su tasarrufuna dikkat çekti. Sever ayrıca bütün sektörlere suyun korunması için görev düştüğünü belirtti.
tarım orman gıda koruma günü öğrenci etkinlik