Samsun’da üreticilere yem bitkisi desteği

24 October Monday, 2022
Samsun’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa geliştirdiği projeler uygulanmaya devam ediyor. Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarını Artırma ve Çeşitlendirme Projesi’nde üreticilere tohum desteği sağlanıyor.
Samsun’da üreticilere yem bitkisi desteği Haber: Samsun İl Enformasyon
 
Samsun’da üreticilere tohum desteği sürüyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa geliştirdiği Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarını Artırma ve Çeşitlendirme Projesi’nde üreticilere tohum desteği sağlanıyor.

Vezirköprü’deki dağıtımda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam “Sonbahar döneminde ise yine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile yürüttüğümüz Proje kriterlerine uygun olan çiftçilerimize; 44 ton yem bezelyesi tohumu, 25 ton tritikale, yem bezelyesi karışım tohumu ile 10 ton tek yıllık çim tohumu % 60’ı hibe edilmek kaydıyla desteklenecektir. Böylece Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından 2022 yılında toplam 133 ton yem bitkisi tohumluk maliyetinin % 60'ı hibe edilerek, üreticilerimizin 33 bin 700 dekar alanda yem bitkisi üretimi desteklenmiş oluyor. Bugün burada verdiğimiz tohumlarda; İtalyan çimi, yem bezelyesi ve tritikale karışımı olan yem bitkisi karışımları var. İlimizde toplam 396 bin büyükbaş ve 276 bin de küçükbaş hayvanımız olup, toplam yem bitkisi ihtiyacımıza baktığımızda kaba yem olarak 1 milyon 271 bin ton ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı karşılama adına hem 661 bin dekarda yem bitkisi ekilişi yapıyoruz ve hem de 160 bin dekar alandaki meralarımızdan gereksinimi karşılıyoruz. Dolayısıyla 250 ile 300 bin ton arasında bir yem açığımız oluşuyor. İşte bu teslim ettiğimiz yem bitkisi tohumluklarıyla inşallah söz konusu açığı kapatarak çiftçilerimizin ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki kaba yem temini ile hayvancılıkta ihtiyacın özellikle yüzde 70- 75’i bu şekilde karşılanarak sonuç çiftçilerimizi memnun edecektir.” dedi.
 
tarım orman samsun büyükşehir belediye yem bitki desteği