Denizli tarımında “Bilinçli Gübreleme” seferberliği

24 March Thursday, 2022
Kaynakları daha verimli kullanmak hedefiyle bir çalışma başlatan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Bilinçli Gübreleme” eğitimi düzenledi. Çiftçilere ve personele yönelik eğitimlerin verildiği programda doğru gübrelemenin insan sağlığına ve çevreye etkilerine dikkat çekildi.
Denizli tarımında “Bilinçli Gübreleme” seferberliği Haber: Denizli İl Enformasyon

Doğru gübreleme eğitimi verildi, bilinçli tarımla üretim artışı hedeflendi.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarımda gübrelemenin önemine dikkat çekmek için “Bilinçli Gübreleme” seferberliği başlattı.

Doğru bir gübrelemenin insan sağlığını korumakta etkili olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, gübre kaynaklarının doğru kullanılmasının maliyetleri de düşüreceğini vurguladı.

Eğitimin önemine dikkat çeken Erkaya, doğru ve dengeli gübre kullanımın insan sağlığı ve çevre kirliliğinin önlenmesi açısından önemine değindi. Toprak analizi yapılarak gübre kullanılmasının maliyeti düşüreceğini söyledi.  Kaynakların doğru kullanılması adına bilinçli gübre kullanımı konusunda üreticilere yönelik eğitime öncelik verdiklerini dile getiren Erkaya, sahada çalışan teknik personelin bu bilinçle çalışmalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Çiftçilere ve personele; doğru ve dengeli gübre kullanımın anlatıldığı eğitim programı Denizli Ticaret Borsası’nın işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Denizli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Şahin de yaptığı konuşmada, “İlimiz ve ülkemizin tarımını kalkındırmak, üreticilerimizin tarımdan elde ettiği geliri arttırmak için bir çok projeyi beraber yürüttüğümüz siz değerli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ndeki mesai arkadaşlarımızla böyle bir eğitimde bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Buradan alacağımız bilgileri çiftçilerimize, üreticilerimize aktararak hem insan sağlığını korumak hem de maliyetlerin düşmesi, verimliliğin artması hususunda onları bilgilendirmeliyiz. Biz sizlerin yoğun emekleriyle 5 yılda 420 bin ceviz fidanını toprakla buluşturduk. Bu fidanların verime geçmesi ceviz ithalatımızı ciddi ölçüde azaltacak, çiftçilerimiz için inanılmaz bir gelir olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Gönül Aydın “Denizli İli Topraklarının Temel Özellikleri”, Dr. Mustafa Ali Kaptan “Tarla Bitkilerinin Gübrelenmesi”, Doç. Dr. Saime Seferoğlu ise “Meyve Bahçelerinden Tesis Gübrelemesi” konularında sunum yaptı.

Uzmanlar katılımcıların gübrelemeyle ilgili sorularını da yanıtladı.
denizli gübreleme eğitim tarım ve orman