Alo 174 Gıda Hattı 15 yaşında

20 February Tuesday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığının güvenilir gıda için başlattığı önemli çalışmaların başında gelen ‘Alo 174 Gıda Hattı’ 15 yıldır vatandaşların hizmetinde. Teknolojiyle birlikte altyapısını güçlendiren çağrı merkezi 8 farklı sistem üzerinden de ihbar alabiliyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, çağrı merkezinde personelle bira araya geldi. Bir çağrıyı yanıtlayan Gümen, hattın kolay ulaşılabilir olmasının önemine dikkat çekti.
Alo 174 Gıda Hattı 15 yaşında
Gıda güvenliği için 7/24 hizmet veriyorlar, hiçbir ihbarı yanıtsız bırakmıyorlar.

Alo 174 Gıda Hattı tam 15 yıldır vatandaşların hizmetinde. Güvenilir gıdaya ulaşmada Tarım ve Orman Bakanlığıyla tüketici arasında köprü vazifesi gören hatta her gün binlerce ihbar geliyor.

Güncel yasalarla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, halkı kandıran her şeyi engellemekte kararlı olduklarını belirtti. Kolay ulaşılabilirliği vurgulayan Bakan Yardımcısı Gümen “Halkımızı kandırıcı her şeyin yasaklanması ve halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması öncelikli hedefimiz. Alo 174, halkımızın bize en kolay yaklaştığı hatlardan biri. Kolaylıkla ulaşılabilir olmak en önemlisi. Bu hat çalıştığı müddetçe tüketicimiz denetimlere katılacaktır.” dedi.

Çağrı merkezi personeliyle bir araya gelen Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, merkeze gelen bir çağrıyı da yanıtladı. Gelen ihbarı dinleyen Gümen, vatandaşla sohbet etti.

Alo 174 Gıda Hattı Sorumlusu Suat Düzgün, çağrı merkezine getirilen yenilikleri Tarım TV’ye anlattı. Mobil uygulamanın güncelleneceğini duyuran Düzgün “Tüketici anlık olarak uygulamayı açıp, işletmedeki olumsuzlukları görüntü ve ses kaydederek ihbar edecek ve biz de burada gelen ihbarı anında gereken birimlere yönlendirebileceğiz.

Alo 174 Gıda Hattına gelen ihbarlar en geç 15 gün içerisinde sonuçlandırılıyor. Denetim sonucu da şikayet sahibine bildiriliyor. 

Yurdun dört bir yanından gelen ihbarlar sahada görev yapan 7 bin 500 denetim personeliyle yerinde inceleniyor. Denetimlerde mevzuata aykırı bir durum tespit edilirse cezai işlem uygulanıyor.
alo 174 gıda ihbar hat tarım orman bakan yardımcısı ahmet gümen