OECD Bienal Test Mühendisleri Konferansı tamamlandı

28 September Thursday, 2023
22. OECD Bienal Test Mühendisleri Konferansı’nın Ankara’daki oturumları tamamlandı. Ankara’daki son günde mühendisler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın test tesislerini ziyaret ederek teknik tanıtımlara katıldı.
OECD Bienal Test Mühendisleri Konferansı tamamlandı
Haber: Cem BAYAN
Kamera: Tolga ÜRÜN 
Fotoğraf: Mehmet OĞUZ

 
Bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı OECD Bienal Test Mühendisleri Konferansı’nın Ankara ayağı tamamlandı.

Ankara’daki son günde mühendisler Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Alet ve Makine Test Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti.

Pek çok yabancı konuğunda katıldığı ziyarette bakanlığın geliştirdiği teknik araçlar tanıtıldı.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Tarım Alet ve Makine Test Merkezi Müdürü Ziraat Y. Müh. Meltem Deniz Can, toplantının Türkiye’de yapılmasının önemine değindi. Test Merkezi Müdürü Can, “Bu toplantıların Türkiye’de yapılması ve geliştirilen kodların burada olması bizim gelişimimiz anlamında önemli. Bu sayede Türkiye teknoloji alanında güçlenecek.” dedi.

OECD’inin konferans temsilcisi Jose (Hose) Brambila-Macias (Mafias) da konferansın verimli geçtiğini ifade ederek tarımsal makinaların gelişimi hakkında bilgi alışverişinin olduğunu söyledi. “İklim değişikliğini tartıştık. Türkiye'nin otonom teknolojisi ve robotları çok gelişmiş. Biz bu teknolojiyi nasıl geliştirebileceğimizi ve nasıl uluslararası standartlara ulaştırabileceğimizi konuşacağız.” ifadelerini kulandı.

Bu yıl 22’ncisi yapılan toplantının İstanbul ayağı 28-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
tamtest oecd bienal mühendis test ankara